Presentació

Què és el Casal Popular?
Com funciona?
Per a qui s’adreça el projecte?

Què ofereix el Casal?
Ser soci o sòcia del Casal


Què és el Casal Popular?
És un centre obert, autogestionat i no lucratiu que serveix d’espai per realitzar tot tipus d’activitats culturals, formatives i lúdiques. Per tant, el Casal és un punt de trobada per a totes les persones del poble i voltants que busca trencar les barreres de l’individualisme.
Al mateix temps, pretén esdevindre un recurs i un pont de contacte per a la gent del teixit social d’Atzeneta i de la seua comarca. Un projecte aglutinador sense dogmes ni prejudicis que fomente la participació activa i compromesa com a mitjà d’articulació d’una societat lliure i crítica.


Com funciona?
L’assemblearisme és el model escollit com a procediment de decisió, d’igual a igual, sense jerarquies i utilitzant el consens per a la presa d’acords. Des del Casal Popular es pren l’assemblea com a espai des del qual gestionar tot allò que té relació amb l’espai que compartim. Aquest model es converteix en el mitjà més adient per a l’autogestió, assegurant un treball col·lectiu basat en l’horitzontalitat. Alhora, no es guarda ninguna dependència de cap partit polític, empresa, sindicat o qualsevol altra organització. El Casal pren la seua autonomia com una qüestió a treballar en el dia a dia i com a garantia de la seua independència.


Per a qui s’adreça el projecte?
Per aconseguir que el Casal siga un centre aglutinador no podem oblidar que l’obertura d’aquest implica molts aspectes, com ara l’edat de les persones involucrades al Casal Popular. Es busca trencar la possible imatge inicial de “col·lectiu de joves” -amb les connotacions encertades o no que això pot tindre-, per parlar d’una franja d’edat sense nombres ni per dalt ni per baix, totalment oberta i enriquidora. Un fet que de ben segur generarà dinàmiques i complicitats del tot satisfactòries entre persones amb trajectòries i experiències diferents.

Al cap i a la fi, l’oferta cultural, formativa i lúdica que es programa, pretén assumir totes les expectatives i inquietuds de la gent del poble i de la comarca. A través de les diferents activitats que es realitzen es dona cabuda a un ventall il·limitat de persones per fomentar la seua participació i implicació directa.


Què ofereix el Casal?
En primer lloc, com bé ha quedat plantejat, el Casal és un espai diàfan per a l’ús del teixit associatiu del poble, on les entitats i col·lectius poden realitzar les seues reunions i assemblees, però també aquelles activitats que les característiques físiques del local ho permeten. Des d’aquest punt de vista, el Casal ja compta amb la participació activa de dues organitzacions, l’Assemblea de Joves i la Comissió Cultural, les quals, en els seus respectius àmbits, ja han començat a treballar per farcir de projectes aquest espai comú per a totes i tots.

En relació a la vessant lúdica, es porten a terme diversos tallers de manualitats, sobretot els caps de setmana i durant les festes de Nadal, de Pasqua i de l’estiu, així com s’intenta assumir la realització de determinats concerts i espectacles de dimensions reduïdes. A banda, per les nits se cerca una certa animació amb l’organització de festes i sopars temàtics, ja que el mateix casal compta ja amb una cuina al servei de les activitats que es puguen programar.

La vessant cultural contempla la possibilitat d’oferta exposicions sobre temes diversos, així com xerrades de diferent caire que poden esdevindre en jornades culturals (donant cobertura especial a la difusió de la llengua, la cultura i la història pròpies del País).

Per últim, també es pretén bastir una vessant informativa i formativa, ja siga apostant per les noves tecnologies amb la consolidació de la xarxa “guifi”, com oferint cursos d’idiomes, entre altres actuacions.


Ser soci o sòcia del Casal
Per tan sols 3€ al mes, qualsevol pot implicar-se econòmicament en aquest projecte per tal de portar-lo endavant: participar de les assemblees i de la presa de decisions, comptar amb un servei de barra, accés als continguts a través de la xarxa “guifi”… Els menors de 16 anys i majors de 65 no necessiten pagar res. Però recordeu, les activitats que es realitzen al Casal són lliures perquè hi participe qui vulga, però les fem possibles entre totes i tots. Apunta’t ja!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>